FAQ

Help, mijn dierbare is overleden, wat moet ik nu doen?

• Dat is verschrikkelijk… Alle emoties mogen er zijn, neem daar de tijd voor. Bel mensen die je kunnen steunen. Jij en je emoties zijn nu belangrijk, er is geen rede tot haast. Praktisch dingen komen later, wij zijn er voor je. Wanneer jij er klaar voor bent bel je de huisarts, hij zal een verklaring van overlijden afgeven. Wij staan 24/7 voor je klaar, ongeacht verzekering en verzekeraar 0850609349.

Wat zijn de belangrijkste regels na overlijden?

• Na overlijden bel je de huisarts, die een verklaring van overlijden afgeeft waarmee je een verlof tot begraven en cremeren kunt aanvragen. Je mag de uitvaart geheel zelf regelen en zelf aangifte van overlijden doen binnen 5 dagen bij de Burgerlijke Stand.

Moet de overledene in een kist?

• Je mag de overledene zelf afleggen, thuis opbaren in een kist of bijvoorbeeld op bed. Zonder kist begraven of cremeren mag ook. De kist mag je zelf maken. Ook een wade of doek is toegestaan.

Is rouwvervoer verplicht?

• Vervoer hoeft niet met een rouwauto. Je mag de overledene zelf naar het graf dragen en in het graf laten zakken. Ook vervoer in een eigen auto of vervoersmiddel is toegestaan.

Waar en wanneer moet de overledene begraven of gecremeerd worden?

• Begraven en cremeren is niet gebonden aan de eigen woonplaats maar mag alleen op een begraafplaats of een crematorium. Het mag pas 36 uur na overlijden, maar moet binnen zes dagen. Je mag de asurn thuis bewaren.

Waarom When I’m Gone?

• Er zijn veel waardevolle uitvaartinitiatieven en veel mensen die de uitvaart van het leven organiseren. Dankzij When I’m Gone kunnen ze elkaar vinden. Zoeken en boeken gaat eenvoudig online. Dankzij When I’m Gone is het mogelijk de uitvaart van het leven te organiseren in een korte en emotionele tijd. Hierdoor ademt de uitvaart het leven van de dierbare. Ode aan het leven.

Wat is When I’m Gone en hoe werkt het?

• When I’m Gone biedt een makkelijke, veilige en betrouwbare manier om de uitvaart van het leven te organiseren. Op When I’m Gone boek je direct bij de leverancier, zonder tussenpersonen.

Alles kan online: van het bekijken van foto’s en video’s en het lezen van reviews tot het chatten met leveranciers, bestellen en betalen.

In de wishlist kun je alles dat je aanspreekt toevoegen, zodat ook mede organisatoren jouw voorkeuren kunnen zien. Zo organiseer je ook makkelijk samen de uitvaart.

Transparantie vinden we heel belangrijk. De leveranciers garanderen dat ze nergens voor een lager bedrag te vinden zijn.

Keuze gemaakt? Via de beveiligde betaalomgeving kun je online betalen.

Wie zitten er achter When I’m Gone?

• Annemiek Dogan heeft When I’m Gone bedacht en gerealiseerd samen met haar partners. Lees alles over het team en hun missie.

Is When I’m Gone veilig?

• Op Wheni.nl kun je veilig de uitvaart van het leven boeken. We voldoen aan alle mogelijke veiligheids eisen en houden deze dagelijks bij.

Welke rol speelt When I’m Gone?

• Onze dienstverlening bestaat uit het aanbieden van een platform waarop mensen op een makkelijke, veilige en betrouwbare manier de uitvaart van het leven kunnen boeken. Wij brengen klanten en leveranciers bij elkaar, faciliteren de betaling, en ondersteunen zowel de klanten als leveranciers als er vragen of problemen zijn. Wij staan 24/7 voor je klaar.

Hoeveel kost een uitvaart organiseren via When I’m Gone?

• When I’m Gone brengt klanten geen enkele fee voor haar service in rekening: je betaalt als klant € 0,-  commissie.

Wat gebeurt er na betaling?

• Als je een offerte accepteert, word je automatisch doorgestuurd naar de beveiligde betaalomgeving. Zodra de betaling is ontvangen, heb je een overeenkomst gesloten met de leverancier en is de koop of opdracht definitief. Je ontvangt hiervan per mail een bevestiging.

Kunnen wij je helpen?

Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar, ongeacht verzekering en verzekeraar.
Samen organiseren we de unieke uitvaart voor het onvergetelijke leven van jouw dierbare.